Латвийская Православная Церковь
ХРАМ В ДЗИНТАРИ
В ЧЕСТЬ КАЗАНСКОЙ ИКОНЫ БОЖИЕЙ МАТЕРИ

Сайт создан по благословению Высокопреосвященнейшего АЛЕКСАНДРА, Митрополита Рижского и всея Латвии

Latvijas Pareizticīgā Baznīca
DIEVNAMS PAR GODU DIEVMĀTES KAZAŅAS IKONAI DZINTAROS
Mājas lapa izveidota ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta ALEKSANDRA svētību


Rus
Aizlūgums Dzintaros ar akafistu Vissvētajai Dievadzemdētājai

Ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību 2017.gada 21.jūlijā Dzintaros tika kalpots svētku aizlūgums ar visas tautas dziedātu akafistu Vissvētajai Dievadzemdētājai pie Viņas Kazaņas ikonas. Dievkalpojumu ar Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošā Virsgana svētību kalpoja Augstisvētītais Jelgavas Bīskaps Jānis, Rīgas eparhijas vikārs, viņam līdzkalpoja Rīgas apriņķa prāvests virspriesteris Jēkabs Prisjažņuks un Rīgas prāvestības garīdznieki.

Jaunceļamās baznīcas altārsvētkos uz kopīgu lūgšanu pulcējās apmēram 200 cilvēku. Rīgas Ņevas Aleksandra baznīcas lielā kora aizkustinošais dziedājums reģentes Irīnas Kildišas vadībā palīdzēja cilvēkiem atraisīties no ikdienas steigas un noskaņot savas dvēseles lūgšanai Debesu Ķēniņienei.

Gadsimtiem ilgi pareizticīgie kristieši lūgušies Vissvētajai Dievadzemdētājai, zinot, ka Viņa vienmēr aizstāvēs un palīdzēs pat tad, kad cilvēciskie spēki jau izsīkst vai mūsu kļūdas novedušas tik tālu, ka paši vairs nespējam tās izlabot. Pie Dievmātes Kazaņas ikonas lūdzas par aklu acu apskaidrošanu un acu slimību dziedināšanu, par atbrīvošanu no svešinieku iebrukuma, par aizstāvību smagos brīžos un jebkādas miesas kaites dziedināšanu, par Tēvzemes pasargāšanu. Ar Viņas svēto tēlu svētī jaunlaulātos. Savu dievbijīgo mīlestību pret Dievmāti pareizticīgā tauta pauž, godinot Viņas svētās ikonas, ceļot dievnamus Viņai par godu, ar baznīcas svētkiem par godu Viņas neskaitāmajām labdarīšanām. Šodien par ātrāku Dievmātes Kazaņas ikonas celtniecību lūdzās arī visi, kas bija pulcējušies uz aizlūgumu Dzintaros.

Dievkalpojuma noslēgumā tika uzsaukts ilgu gadu vēlējums baznīcslāvu un latviešu valodā.

Pēc ilgu gadu vēlējuma Augstisvētītais Bīskaps Jānis nodeva visiem Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību un apsveikumu svētkos. Pēc tam viņš vērsās pie visiem ar sprediķi, kurā aicināja neaizmirst lūgties par dievnama celtniecību šajā vietā, lūgties par jaunceļamā dievnama labdariem un ziedotājiem, kā arī savu iespēju robežās sniegt savu ieguldījumu celtniecības darbu turpināšanā (plašāk ar celtniecības darbu gaitu iespējams iepazīties Dievmātes Kazaņas ikonas baznīcas mājaslapā). «Vēl paveicams ļoti daudz. Uz šodienu jau sāktas pārrunas par zvanu izgatavošanu, bet vēl nepieciešams izgatavot arī ikonostasu, izgatavot baznīcai pārklājus un ietērpu un citus baznīcas dzīves piederumus, kas nepieciešami dievkalpojumu veikšanā. Tādēļ jebkurš Jūsu ziedojums ir svarīgs un nepieciešams», – uzsvēra Augstisvētītais Valdnieks.

Konti ziedojumiem (sk. bankas kontus)

Sprediķa noslēgumā Augstisvētītais Bīskaps Jānis uzaicināja visus klātesošos dalīties lūgšanu priekā ar Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Valdošo Virsganu viņa Arhiereja hirotonijas dienā. 22.jūlijā plkst.18:00 Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē tiks kalpots Visnakts dievkalpojums, bet 23.jūlijā plkst.8:30 stundu lasīšanas sākums, pēc tam Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra sagaidīšana un Dievišķās liturģijas sākums.. Liturģijas noslēgumā tiks kalpots aizlūgums, pēc kura ikvienam ticīgajam būs iespēja sveikt savu Virsganu.
LPB preses dienests


ДОРОГИЕ БРАТЬЯ И СЕСТРЫ!
В настоящее время Дзинтарский Казанский приход собирает средства для устройства ико­но­стаса, создания иконо­графи­ческих росписей стен и купола храма.
БАНКОВСКИЕ СЧЕТА
ДЛЯ ВАШИХ
ПОЖЕРТВОВАНИЙ

_____________

DĀRGIE BRĀĻI UN MĀSAS!
Šobrīd Dievmātes Kazaņas ikonas Dzintaru draudze vāc līdzekļus ikonostasa ierīkošanai, dievnama sienu un kupola ikonogrāfisko glez­no­jumu izveidei.
BANKAS KONTI JŪSU ZIEDOJUMIEM