Латвийская Православная Церковь
ХРАМ В ДЗИНТАРИ
В ЧЕСТЬ КАЗАНСКОЙ ИКОНЫ БОЖИЕЙ МАТЕРИ

Сайт создан по благословению Высокопреосвященнейшего АЛЕКСАНДРА, Митрополита Рижского и всея Латвии

Latvijas Pareizticīgā Baznīca
DIEVNAMS PAR GODU DIEVMĀTES KAZAŅAS IKONAI DZINTAROS
Mājas lapa izveidota ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta ALEKSANDRA svētību


Rus
SVINĪGS DIEVKALPOJUMS DZINTARU DRAUDZĒ

2019.gada 4.novembra rītā Dievmātes Kazaņas ikonas Dzintaru draudzes locekļi, kā arī dauzi ticīgie no citām Jūrmalas un Rīgas draudzēm, atliekot savas laicīgās darīšanas, raizes un rūpes, sapulcējās mājas baznīcā uz kopējo lūgšanu un altārsvētku svinībām.

Iepriekšējā vakarā tika kalpots visnakts dievkalpojums, bet pašā svētku dienā – svinīga Dievišķā liturģija. Iepriecina, ka nevien Latvijas pareizticīgie, bet arī citu konfesiju ticīgie ļaudis, palīdz celt brīnumskaisto dievnamu un dod šim svētajam darbam savus ieguldījumus. Liturģiju kalpoja virspriesteris Andrejs Goļikovs, kuram palīdzēja altāra kalpotāji Ioanns, Anatolijs, Boriss un Kirills. Dievkalpojumu atkal izdaiļoja Rīgas Ņevas Aleksandra baznīcas koris reģentes Neonillas Kildišas vadībā.

Dievnama darbinieki īpaši parūpējās par mājas baznīcas izrotāšanu un dievlūdzēju ērtībām. Gados vecs draudzes loceklis Vjačeslavs uzdāvināja dievnamam sudraba zvanu. Arī katrs no klātesošajiem atbalstīja baznīcas celtniecību, ieliekot savu artavu.

Liturģijas gaitā nolasīja Apustuļa Pāvila vēstuli Filipiešiem par to, ka kristiešiem jāseko Kristus paraugam pazemībā un paklausībā. Pēc tam tika nolasīts Lūkas Evaņģēlijs par sv.Lācara māsām Martu un Mariju. Tēvs Andrejs vērsās pie klātesošajiem ar īsu sprediķi par to, ka nepietiek tikai klausīties un dzirdēt Dieva Vārdu, bet jāpilda arī Viņa griba.

Šajā svētku dienā ap 60 cilvēku saņēma Svētās Kristus Dāvanas. Beidzoties Liturģijai, tēvs Andrejs nokalpoja ūdens iesvētīšanas aizlūgumu, un visi devās Krusta gājienā apkārt pašam būvējamajam dievnamam. Pēc Krusta gājiena draudzes locekļi apsveica savu «labo ganu» ar altārsvētkiem, bet viņš aicināja lūgties par Baznīcas vadību, dziedot ilgu gadu vēlējumu.

Svinību nobeigumā t.Andrejs pateicās visiem par lūgšanām, par materiālo palīdzību un aicināja turpināt savus labos darbus, jo pēdējais būvdarbu posms, iespējams, ir visgrūtākais, un tas prasa mobilizēt visus spēkus, lai Jūrmalā sāktu mirdzēt jauna pērle – pareizticīgā baznīca, kura neapšaubāmi kļūs nevien par jaunu pilsētas garīgo, bet arī kultūras centru.

Atgādinām, ka savu artavu Dievnama būvēšanai Jūs varat ielikt, veicot maksājumu uz šādiem rekvizītiem (sk. bankas kontus):


[Svētku foto]

Dzintaru draudze par godu Dievmātes Kazaņas ikonai

ДОРОГИЕ БРАТЬЯ И СЕСТРЫ!
В настоящее время Дзинтарский Казанский приход собирает средства для устройства ико­но­стаса, создания иконо­графи­ческих росписей стен и купола храма.
БАНКОВСКИЕ СЧЕТА
ДЛЯ ВАШИХ
ПОЖЕРТВОВАНИЙ

_____________

DĀRGIE BRĀĻI UN MĀSAS!
Šobrīd Dievmātes Kazaņas ikonas Dzintaru draudze vāc līdzekļus ikonostasa ierīkošanai, dievnama sienu un kupola ikonogrāfisko glez­no­jumu izveidei.
BANKAS KONTI JŪSU ZIEDOJUMIEM