Латвийская Православная Церковь
ХРАМ В ДЗИНТАРИ
В ЧЕСТЬ КАЗАНСКОЙ ИКОНЫ БОЖИЕЙ МАТЕРИ

Сайт создан по благословению Высокопреосвященнейшего АЛЕКСАНДРА, Митрополита Рижского и всея Латвии

Latvijas Pareizticīgā Baznīca
DIEVNAMS PAR GODU DIEVMĀTES KAZAŅAS IKONAI DZINTAROS
Mājas lapa izveidota ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta ALEKSANDRA svētību


Rus
Pirmais Visnakts dievkalpojums jaunuzceltajā Dzintaru dievnamā

Beidzot pienākusi ilgi gaidītā diena mūsu draudzes dzīvē.
2020.gada 6.jūnijā, Svētās Trijādības svētku priekšvakarā, ar Viņa Eminences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra svētību jaunuzceltajā Kazaņas dievnamā Jūrmalā notika pirmais Visnakts dievkalpojums.

Dievkalpojums noritēja dievbijīgā lūgšanu atmosfērā, svinīgi dziedāja koris Irinas Kildišas vadībā. Kopā ar mūsu tēvu virspriesteri Andreju Goļikovu un Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāles klēriķi priesteri Pāvilu Aleksejevu dievkalpojumā lūdzās daudzi ticīgie.

Dievnams tika atklāts lielajos Baznīcas svētkos – Svētās Trijādības dienā, kad mēs atceramies un slāvinām Svētā Gara nonākšanu pār apustuļiem, kuri sāka saprast un runāt dažādās valodās un sludināt Kristus mācību visā pasaulē un visām tautām. Līdz ar to neskaitāms cilvēku daudzums kļuva par ticīgiem kristiešiem, uzticēdamies Pestītājam, un no tiem mūsu Kungs un Pestītājs izveidoja Savu ķermeni, tas ir, nodibināja Savu Baznīcu.

Svētās Trijādības diena ir Kristus Baznīcas dzimšanas diena uz zemes, un Baznīca ir kristiešu kopums, gan dzīvo, gan mirušo, kurus vieno ticība un mīlestība, viss, ko dāvājis mums Kristus. Trijādības diena kļuva arī par mūsu jaunā dievnama simbolisko dzimšanas dienu. Sākot ar šo dienu, mēs atsākam lasīt lūgšanu Svētajam Garam: «Debesu Ķēniņ, Iepriecinātāj, patiesības Gars...». Tagad ir atnācis Iepriecinātājs, Kas ir visur un visu piepilda.

Viņš ir atnācis šajās svētku dienās,
lai iepriecinātu mūsu dvēseles un sirdis
ar jaunā dievnama atklāšanu!

[Skatīt foto]

Dievmātes Kazaņas ikonai veltītā Dzintaru draudze

ДОРОГИЕ БРАТЬЯ И СЕСТРЫ!
В настоящее время Дзинтарский Казанский приход собирает средства для устройства ико­но­стаса, создания иконо­графи­ческих росписей стен и купола храма.
БАНКОВСКИЕ СЧЕТА
ДЛЯ ВАШИХ
ПОЖЕРТВОВАНИЙ

_____________

DĀRGIE BRĀĻI UN MĀSAS!
Šobrīd Dievmātes Kazaņas ikonas Dzintaru draudze vāc līdzekļus ikonostasa ierīkošanai, dievnama sienu un kupola ikonogrāfisko glez­no­jumu izveidei.
BANKAS KONTI JŪSU ZIEDOJUMIEM