Латвийская Православная Церковь
ХРАМ В ДЗИНТАРИ
В ЧЕСТЬ КАЗАНСКОЙ ИКОНЫ БОЖИЕЙ МАТЕРИ

Сайт создан по благословению Высокопреосвященнейшего АЛЕКСАНДРА, Митрополита Рижского и всея Латвии

Latvijas Pareizticīgā Baznīca
DIEVNAMS PAR GODU DIEVMĀTES KAZAŅAS IKONAI DZINTAROS
Mājas lapa izveidota ar Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta ALEKSANDRA svētību


Rus
Kunga Debesīs Pacelšanās svētki

ES ESMU PIE JUMS IKDIENAS UN LĪDZ PASAULES GALAM

Šogad 10.jūnijā, četrdesmitajā dienā pēc Pashas, Svētā Baznīca svin Lielos Kunga svētkus – Kunga Debesīs Pacelšanās (jeb Debes­brauk­ša­na). Arī Dzintaru baznīcā notika svētku dievkalpojums.
Virspriesteris Andrejs Goļikovs kalpoja Dievišķo liturģiju, kuras no­slē­gu­mā vērsās pie ticīgajiem ar sprediķi un apsveikumu.

Pēc Augšāmcelšanās svētkiem Jēzus mācekļi vēl pilnībā neaptvēra no­ti­ku­šā svarīgumu, viņi tikai priecājās, ka Kungs ir dzīvs, ka viņš Aug­šām­cē­lies un atkal ir kopā ar viņiem. Bet Pestītāja zemes dzīve jau bija beigusies.
Ritēja četrdesmitā diena pēc Kristus Augšāmcelšanās, un Viņš parādījās saviem mācekļiem uz viena no Galilejas kalniem. «Man ir dota visa vara debesīs un virs zemes. Tāpēc ejiet un dariet par mācekļiem visas tautas, tās kristīdami Tēva, Dēla un Svētā Gara Vārdā, tās mācīdami turēt visu, ko Es jums esmu pavēlējis. Un redzi, Es esmu pie jums ik dienas līdz pasaules galam» (Mt. 28, 18–20). Рēc tam Viņš pacēla rokas un svētīja apustuļus. Kad Viņš tos svētīja, Viņš no tiem šķīrās un tapa uzcelts debesīs.
Kad tie, Viņam aizejot, cieši skatījās uz debesīm, lūk, pie tiem stāvēja divi vīri baltās drēbēs. Tie sacīja: «Galilieši, ko jūs stāvat, skatīdamies uz debesīm? Šis Jēzus, Kas uzņemts prom no jums debesīs, tāpat nāks, kā jūs Viņu esat redzējuši debesīs aizejam» (Ap.d. 1, 10–11).


[Skatīt svētku fotо]

Dievmātes Kazaņas ikonai veltītā Dzintaru draudze

ДОРОГИЕ БРАТЬЯ И СЕСТРЫ!
В настоящее время Дзинтарский Казанский приход собирает средства для устройства ико­но­стаса, создания иконо­графи­ческих росписей стен и купола храма.
БАНКОВСКИЕ СЧЕТА
ДЛЯ ВАШИХ
ПОЖЕРТВОВАНИЙ

_____________

DĀRGIE BRĀĻI UN MĀSAS!
Šobrīd Dievmātes Kazaņas ikonas Dzintaru draudze vāc līdzekļus ikonostasa ierīkošanai, dievnama sienu un kupola ikonogrāfisko glez­no­jumu izveidei.
BANKAS KONTI JŪSU ZIEDOJUMIEM